Overslaan naar content

Het verhaal van Jan Bond

“Opdrachten bevinden zich vaak in bewoonde staat, wat voor de nodige uitdagingen zorgt.”Jan Bond is projectbegeleider bij KBK vastgoedverbetering en werkt zo'n 4 jaar bij KBK bouwgroep. Na zijn studie Built Environment Civiele Techniek, een brede opleiding met veel bouwkundige vakken, start Jan bij KBK in de uitvoering op een nieuwbouwproject. Na 2 jaar komt er een uitbreiding op de afdeling vastgoedverbetering en krijgt Jan de kans om zichzelf te ontwikkelen als projectbegeleider. Een rol die hem erg goed bevalt en hem goed past.

KBK vastgoedverbetering houdt zich bezig met grootschalige verbetering en onderhoud van panden en woningen. Elke projectbegeleider binnen het team heeft zijn eigen specialisme. “Ik ben actief bezig met zorglocaties waarin verschillende takken van sport worden uitgeoefend. Van interne verbouwingen tot planmatig onderhoud aan de buitengevel. Bijna alle opdrachten bevinden zich in bewoonde staat wat altijd voor de nodige uitdagingen zorgt”, vertelt Jan.

 

Ruimte voor eigen initiatieven

“Vooral veelzijdigheid maakt dit werk leuk, een projectbegeleider bij KBK vastgoedverbetering pakt eigenlijk alle taken op zich vanaf het moment van aanvraag tot oplevering”, gaat Jan verder. “Dit zorgt ervoor dat je wordt meegenomen in alle fases van het bouwproces. Vooraf maak je een opname, waarna je zelf je eigen project mag opstellen en je team mag samenstellen. Alles gaat hierbij digitaal. Uiteraard wordt het plan in samenspraak met de opdrachtgever besproken, maar er is ook vaak ruimte om eigen initiatieven vorm te geven én uiteindelijk af te sluiten. Daarnaast ben je financieel verantwoordelijk, je calculeert, koopt zelf in en rekent af. Bij de kleinere projecten heb je tevens een rol in de uitvoering. Elke dag weer nieuwe uitdagingen omdat je bij zoveel processen betrokken bent, dat maakt het werk als projectbegeleider nooit saai!” aldus Jan.

“Bij KBK vastgoedverbetering heb ik aan meerdere mooie projecten gewerkt. In het bijzonder uitvaartcentrum Het Mirakel in Volendam. Een prachtige interne verbouwing waar alles samen kwam, de uitbreiding in het aangrenzende pand, renovatiewerkzaamheden, optimalisatie en verduurzaming.”Elke dag met een grote glimlach binnenkomen

“De sfeer kan ik maar op één manier omschrijven: als thuiskomen. Inmiddels hebben we meer als 150 mensen in het hoofdkantoor zitten maar het voelt als een grote familie. Overal hangt een prettige open sfeer en de energie bruist er vanaf. Binnen onze afdeling zitten wij met 16 personen waar ik elke dag met een glimlach binnenkom en zo ook aan het einde van de dag het kantoor weer verlaat”, zegt Jan.

 

Werkgeluk

“Wanneer de energie bruist binnen een team, zorgt dit voor blije gezichten en een prettige werksfeer. Wij als afdeling zijn in het afgelopen jaar gegroeid wat bij mij een nog positievere werksfeer met zich mee heeft gebracht. Verder wordt er binnen KBK bouwgroep ook veel aandacht gegeven aan alle collega's, zo hebben we eens in de zoveel tijd een feestje of afdelingsuitje en gaan we om het jaar op wintersport. Dit zorgt voor goede connectie tussen de collega’s wat resulteert in werkgeluk op kantoor en de werkvloer."

Benieuwd naar de andere verhalen?